Atelier eSTé Arnhem
Sieraden voor een speciaal moment

East meets West

Iets over mezelf…


Als jongetje van zeven, acht jaar ging ik met mijn ouders bijna jaarlijks naar de mineralenbeurs; mijn vader was vooral geïnteresseerd in (ster)saffieren, mijn moeder vooral in de geneeskrachtige werking van stenen. Met mijn grote ‘fortuin’ van een paar guldens kocht ik mijn eerste facetgeslepen edelsteentjes. Toen had ik nog niet kunnen vermoeden dat dit uiteindelijk zou leiden tot het worden van goudsmid, opgeleid aan de Vakschool Schoonhoven waar ik in 2012 mijn diploma behaalde. 
Een dierbare les:

 This is one Spiky Dog Collar 

  ontwerp en uitwerking concept olv. docent Christiaan Martijnse, Schoonhoven 2009

Dit Sieraad verhult misschien wel een van de belangrijkste lessen van mijn opleiding: mijn docent Christiaan-Jan Martijnse gaf mij een gouden tip, na weken van frustratie dat het mij niet lukte het sieraad te kunnen maken. Hij zei: ‘Steph, als je geen gereedschap hebt om het sieraad te maken, dan bedenk je maar gereedschap om het tóch gedaan te krijgen!’. Dat was voor mij echt een eye-opener! En dat inzicht pas ik sindsdien altijd toe bij de moeilijkste ontwerpen.

Dankzij zijn steun en raad heb ik het zo ver kunnen schoppen in dit vak! Ben jou voor altijd erkentelijk daarvoor maitre Christiaan! 💖🙏


Mijn grootouders zijn van Chinese komaf. Zelf ben ik geboren op het Zuidamerikaanse continent, maar opgegroeid in Nederland: ‘East meets West’ ten voeten uit. En dat is ook te merken aan mijn ‘voorliefdes’.  Aan de ene kant ben ik altijd op zoek naar een gestileerde en strakke vorm, soms modernistisch, soms minimalistisch. Ook vind ik architectuur heel boeiend en inspirerend (‘West’).

En aan de andere kant is Moeder Natuur voor mij een grote inspiratiebron. Haar schoonheid is niet te overtreffen: alles begint én alles eindigt bij haar… (‘East’)

Na mijn opleiding heb ik ruim 10 jaar ervaring mogen opdoen bij gerenommeerde juweliers en goudsmid-ateliers, waar ik de nodige uren geïnvesteerd heb om de kneepjes van het vak te leren. Mijn geliefde en zeer gewaardeerde docenten zal ik voor altijd dankbaar zijn: zonder hen had ik dit niet kunnen bereiken!

Laat weten wat u van mijn werk vindt en mailt of belt u gerust uw opmerkingen of vragen via de contactgegevens. Ons atelier in Arnhem is op afspraak te bezoekenIndien gewenst kunnen we ook bij u thuis afspreken. Samen bespreken we de mogelijkheden.